2017-08-25 12:52:42• hírek • Szatmár.ro

Növényes hétvége szeptember 2-3-án Macalik Kunigundával

A vadon termő haszonnövényekről szól majd a következő hétvége a szatmárnémeti EMNT Demokrácia Központban — dr. Macalik Kunigunda, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem oktatójának irányításával nyílik majd lehetőségünk bővíteni botanikai tudásunkat.

Ismerkedhetünk majd vadon termő növényeink felhasználási lehetőségeivel: ehető, gyógy-, fűszer-, festő- és mézelő növényeink egyaránt terítékre kerülnek majd a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt, hisz terepmunka is szerepel a programban. Szeptember 2-án, szombaton reggel 9-től előadással kezdődik a rendezvény, délután pedig a résztvevők terepre mennek gyűjteni, a növényekkel ismerkedni természetes élőhelyükön.

Szeptember 3-án, vasárnap elsősorban műhelymunka vár a résztvevőkre, többek között a növényi alapanyagokkal végzett, hagyományos festési eljárásokkal lehet majd ismerkedni.

A program felnőtteknek szól, túljelentkezés esetén előnyt élveznek a biológia és földrajz szakos tanárok. A részletek iránt érdeklődni a következő telefonszámon lehet: 0775 663 687 (Babos Krisztina). Az izgalmasnak és tartalmasnak ígérkező hétvége része a Szatmári Gazdák Egyesülete által megvalósított, „Növényismereti és gombásztábor” című projektnek, melynek fő támogatója a Bethlen Gábor Alap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: